Ma tárgyal a kormány a rendezvényeket érintő szabályokról

facebook megosztás

Ma tárgyal a kormány a rendezvényeket érintő szabályokról. A jelenlegi előírások szerint augusztus 15-ig semmilyen 500 fő feletti szabadtéri zenés és táncos program nem tartható meg. A HVG úgy értesült, hogy az új javaslat szerint, a zenész szakma tiltakozása ellenére sem adnak majd szabad utat a koncerteknek, sőt, a beltéri programok esetén 200 főre korlátozhatják a résztvevők számát.

Az Intim Torna Illegálnak a 10 éves születésnapi turnéját szakította ketté a vírushelyzet. A zenekar tagjai abban bíztak, hogy a nyár végén pótolhatják az elmaradt nagy koncerteket. Az elmúlt hetekben megjelenő hírek szerint azonban már szinte biztos, hogy erre nem lesz lehetőségük. Az őszi, beltéri fellépéseket is érzékenyen érintheti a mai döntés, hiszen amennyiben valóban 200 embert engedhetnek be a szervezők, úgy könnyen lehet, hogy a legtöbb zenekarnak nem éri meg vidéki koncerteket vállalnia.

– Ennek két oldala van: egyrészt nagyon szeretnénk már koncertezni, s nagyon szeretnénk már legalább a stábunknak fizetést adni, s legalább azokat az embereket kifizetni, akik velünk dolgoznak, hiszen az jól látszik, hogy mi ebből nem fogunk keresni egy fillért sem már ebben az évben. Tehát ez az egyik oldala, hogy meg szeretnénk tartani ezeket a koncerteket, viszont, ha 200 embert engednek a koncertekre, akkor az annyira nem teszi rentábilissá az egészet, sok esetben annyira nem éri meg, különösen, ha egy vidéki koncertről van szó, hogy el kell azon gondolkodni, hogy megéri-e beülni a buszba, s levinni a csapatot, hiszen minden zenekar egy stábbal utazik, vannak fix költségeik, sajnos eléggé elkeserítő ez a dolog – mondta el Gálos Ádám, az  Intim Torna Illegál alapító tagja.

M-B. Gy.

(Borítókép: Intim Torna Illegál) 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.