Még jó is kisülhet belőle

facebook megosztás

Vasárnap Nagyatádon kezdi meg a labdarúgó NB III 2020-2021-es szezonját az FC Nagykanizsa együttese, melynél azért a nyáron is történtek érdekességek, változások.


Vass György (balról), Szabó Patrik, Török Milán és Papp Szilárd vezetőedzőjük, Koller Zoltán társaságában eltökéltek és várják már a rajtot a labdarúgó NB III-ban

Fotó: Polgár László

A kanizsai egyesület által tartott sajtótájékoztatóra Koller Zoltán vezetőedző mellett négy, az utóbbi hetekben igazolt labdarúgó is érkezett.

Lássuk kik is az új arcok. A 28 esztendős belső védő Papp Szilárd hosszú idő után – az NB II-es Szolnokról - tért vissza Nagykanizsára. A 20 éves szélső és középpályás Szabó Patrik legutóbb a Puskás II együttesében szerepelt és a felkészülési találkozókon eredményes játékkal hívta fel magára a figyelmet. A center Török Milán augusztus 9-én tölti be a huszonnégyet, korábban Nagykanizsán ismerkedhetett meg a labdarúgás alapjaival, 2013 májusában a Haladás II színeiben már az NB II-ben is bemutatkozhatott. A szintén középső támadó, illetve a szélen is bevethető Vass György – akinek ugyancsak van már második vonalbeli debütálása - tavasszal múlt 21 és akkor még a Hévíz színeiben tarthattuk számon. A FCN-hez rajtuk kívül - 2019 tele után - visszatért még a támadó Péntek Adrián.

Mint ismert, az NB III Nyugati csoportja is kurtán-furcsán ért véget a legutóbbi csonka szezonban és ez bizony még most is érezteti hatását, persze nem csupán Nagykanizsán. Kissé hektikus helyzetkép alakult ki, s ahogy számos egyesületnél, úgy a kanizsainál is óvatosan tekintenek a jövőbe. Mindez a szakmai stáb vezetőjének, Koller Zoltánnak a szavaiból is kiderülhetett.

- Először is kezdjük azzal, hogy speciális helyzetben van Kanizsa, hiszen a sport területén ilyen, nevezzük így, ingerszegény környezetbe, mondhatni mindentől messze nagyon nehéz teszem azt csak játékost is hozni – kezdte a tréner. – Talán érthető, hogy messziről extra futballistát nem tudtunk idecsábítani, de a klubmenedzsment dicsérete azt hiszem az, hogy ennek ellenére egyben tartotta a csapat nagy részét, illetve azért tudtunk igazolni jó labdarúgókat.  Így a középmezőnyt céloznánk meg szereplésünkkel, pontosabban nem szeretnénk, hogy a játékosainkon extra nyomás legyen. Aztán ha mégis mindez jól sül el, akkor mi leszünk a legboldogabbak. A mezőny biztosan nem lesz könnyű, s olyan csapatok, mint a III. Kerület, vagy éppen a Mosonmagyaróvár a bajnoki címért mehetnek, aztán a Lipót, vagy a Pápa szintűek is biztosan ott akarnak majd lenni az elején.

A nagykanizsaiak vezetőedzője ahogy azt említette: azért a piros-kékeket sem szabad leírni, ráadásul még az erősítési terveik sem véglegesek, mivel két védővel is tárgyalásban állnak még a szezonra. Egyelőre adottnak azt vehetjük, hogy vasárnap 17.30 órától Nagyatádon vendégeskedik az első forduló keretében az FC Nagykanizsa.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.