Megfelelő-e a Petőfi utcai kerékpárút?

facebook megosztás

A Petőfi úti víztoronytól az Inkubátor Ház bejáratáig tartó, több mint egy kilométeres kerékpárutat öt éve adták át.

A kerékpárút egyesek szerint alaposan leamortizálódott az elmúlt években, de nem mindenki szerint, ugyanis van, aki gyakran használja ezt az útszakaszt és meg van elégedve vele. 

Több helyen fűcsomó ütötte át az aszfalt réteget

A kerékpárút ezen szakasza európai projektből 2015-ben készült el, de feltehetően nem a megfelelő anyaggal és technológiával került fel az alapozási, illetve a fedő aszfaltréteg. Az egy kilométeres úton több helyen jól láthatóan repedezett. Van ahol hosszában, máshol pedig keresztben futnak ezek a nyílások. Az út szélei néhol töredezettek és több helyen fűcsomó ütötte át az aszfalt réteget. A viszonylag új útszakasz felújításra szorul, de a 2021.évi költségvetésben nem tudni mennyi forrást biztosítanak ilyen feladatokra. Az is kérdéses, hogy  ez a rész fel lesz-e újítva vagy esetleg belefér-e a garanciális időbe - tette fel a kérdést Nagykanizsa polgármesterének június végi folytatólagos közgyűlésen, egy lakossági bejelentést követően Bodó László, az ÉVE! önkormányzati képviselője.

A közelben lakók szerint ezzel a kerékpáros szakasszal nincs probléma, de a kereszteződésnél lévő hatalmas forgalom komoly akadályt jelent a kétkeréken közlekedőknek.

Mások szerint nem az út minőségével van baj

Én azt gondolom, hogy ez a kerékpárút teljesen rendben van és talán még az ausztriai szintet is megüti és nagyon szépen lett megcsinálva. Az aszfalt állapota sem romlott, valamint elég széles is. Én szinte minden nap használom, a családom is gyakran teker rajta és gyerekekkel, gyermekülésben is sokszor haladunk ezen a szakaszon, mert itt lakunk a közvetlen közelében. Minőségét tekintve mi rendben találjuk és egyetlen egy negatívumot tudnék csak felhozni, ami a Gábor Áron úti kereszteződést érinti. Nagyon nagy a forgalom, ami rettentően megnehezíti az átkelést a kerékpárosoknak. Ott mindenképp szükség lenne egy körforgalomra, de a biciklis útszakasz kiváló. A kereszteződésnél Kiskanizsa irányában viszont nincs megcsinálva a biciklis útvonal, azon van mit korrigálni - mondta Jankovics Tamás.

Hogy mi lesz a sorsa ennek a kerékpáros szakasznak még nem tudni, mert lapzártánkig nem érkezett válasz Bodó László kérdéseire. Az arra közlekedők viszont fontosabbnak látják, hogy előbb más szakaszokat javítsanak ki. Olyanokat, amelyek már évek óta problémát jelentenek, és balesetveszélyesek is a nagy forgalom miatt.

Hajnes Rita

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.