Megnyitott a Bűnmegelőzési Iroda a Zalakarosi Fürdőben

facebook megosztás

A Fürdő számára idén nyáron is kiemelkedő fontosságú a biztonság. Ehhez az egészségügyi szempontokon kívül a bűnmegelőzés is hozzátartozik. Naponta négy diák végez önkéntes munkát - a rendőri testületet képviselve - a strandolók védelmének érdekében.

– A strand területén járőröznek, sétálnak egy formapólóban és segítséget tudnak nyújtani a fürdőzőknek, illetve, ha valami olyan cselekményt látnak, ami törvénysértő, akkor felhívják a figyelmét a szolgálatot ellátó kollégáknak, akik majd intézkednek ezen a területen. Fontos az, hogy lássák őket, éppen ezért mindig úgy látják el a szolgálatot, hogy mindig a fürdőzők között, a fürdőzők közelében dolgoznak. Ezáltal már a látványukkal is megelőzik a bűncselekményeket - nyilatkozta Tóth László, a ZMRFK bűnmegelőzési alosztályvezetője.

A tanulók a társaságon és a hangulaton kívül a tapasztalatszerzés miatt szeretik ezt a fajta segítségnyújtást.

– Segítünk, útbaigazítunk, tolmácsolunk, akinek kell. Segítünk az elveszett gyerekeket megtalálni, őket nagyon szeretjük, nagyon aranyosak tudnak lenni, a játszóház mellett nézni is szoktuk őket. Fagyizunk, nagyon jó nyári hangulatunk van itt – tette hozzá Böröczki Luca.

A kortárssegítők szolgálati ideje alatt egyáltalán nem, vagy csak minimális bűncselekmény történt a Fürdő területén az elmúlt tizenöt évben.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.