Megújul az orvosi rendelő Becsehelyen

Megújul az orvosi rendelő Becsehelyen. Az önkormányzat a Magyar Falu Program pályázatán nyert mintegy 30 millió forintból modernizálja az épületet.

A rendelő jelenlegi konvektoros fűtésének korszerűsítésére, hőszigetelésre, a légkondicionáló berendezés cseréjére, a vizesblokk megújítására és térkövezésre is fordítanak a pályázaton nyert összegből Becsehelyen.

– Nagy valószínűséggel a téli időszakban fogjuk kezdeni a belső munkákat, a kora tavaszi időszakban pedig meg tudjuk valósítani a külső hőszigetelést. Gyakorlatilag a tavaszra csak a színezés marad, mert ahhoz megfelelő hőmérséklet is kell – mondta el Németh Géza, Becsehely polgármestere.

A pályázati forrást megelőlegezve nemrégiben vásároltak már orvosi eszközöket a településen, és hamarosan még tovább bővítik az új háziorvos, Horváth Tibor készleteit.

– Új bútorokat vásárolunk, hogy jobban tudjunk rendszerezni, s a gyógyszereket megfelelően tárolni. Műszerek, ollók, amikre gondolni kell, vannak most is, de ezek régiek, amik megérettek a cserére – fogalmazott Horváth Tibor, becsehelyi háziorvos.

A település vezetői azt tervezik, hogy újabb fejlesztési lehetőségekre is pályáznak, hogy az egészségügy mellett más területeket is modernizálhassanak.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)