Módosították az irodalmi pályázat leadási határidejét

A járvány miatt módosították a „Környezettudatosság a zalai dombok-völgyek között” címmel meghirdetett irodalmi pályázat leadási határidejét. A Zalaerdő Zrt., a Zala Megyei Vadászkamara és Vadászszövetség „Zalai dombok-völgyek között” című rajzpályázatához kapcsolódva hirdette ki pályázatát általános iskolások részére még a járványhelyzet előtt.  

A résztvevők jelentkezhetnek egyénileg és oktatási intézményen keresztül is, határon innen és túl. A pályázat témája, hogy a diákok miképpen gondolnak a természet, a Föld és a környezet jövőjére, vajon milyen lesz a világ 20-30 év múlva. A műfaj szabadon választott, legyen szó rajzról, festményről, novelláról vagy akár versről. A pályázat feltételei nem változtak, de a járvány miatt módosították a határidőt. A munkák leadási időpontja, így július 15-ére tolódott.

– Akkor írtuk még ki a pályázatot, amikor a járványügyi helyzetről még szó sem volt. Ezért mi bíztunk benne, hogy rengeteg pályamunka érkezik, viszont kiesett a gyerekeknek is két és fél, három hónap az iskolából. Így nem biztos, hogy megvolt az a motivációjuk, amit tanáraik tudtak volna nekik biztosítani, így idáig nem sok pályamunka érkezett. De van még pár nap, így reménykedünk abban, ami a régi tendencia szokott lenni - rajzpályázatnál is -, hogy az utolsó egy hétben, pár napban rengeteg pályázat érkezik - mondta el Steyer Edina, a ZALAERDŐ Zrt. PR-előadója.