Nem tartanak a belföldi nyaralástól a magyarok

facebook megosztás

Jelentősen visszavetette a járvány az idegenforgalmat, de az elmúlt hetekben már nőtt az utazási hajlandóság - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A karanténkötelesség eltörlése, a bezártsággal töltött hónapok és a jó idő egyaránt emelte az utazási hajlandóságot - indokolták az élénkülést. Hozzátették, hogy a felmérések szerint a magyarok 40 százaléka szerint nincs ok félelemre a járvány utáni turisztikai utazásokkal kapcsolatban.

Az elmúlt időszakban a közösségi média vizsgálata alapján Erdély, Jesolo, Bibione, Ciprus, Horvátország, belföldön pedig főképp Révfülöp, Sátoraljaújhely, Szeged és Sóstógyógyfürdő iránt érdeklődnek az emberek, de sokan szeretnék felkeresni a magyar várakat és a Kéktúra útvonalát - írta az  MTÜ.

A közreadott elemzésből kiderül az is, hogy tavalyhoz képest 11 százalékkal népszerűbbek az egynapos kirándulások, főképp az aktív szabadidős tevékenységek és a városlátogatások. Leginkább a Budapesttől alig 60 kilométerre fekvő Katalinpuszta, a Balaton-felvidék, a Parádsasváron található Károlyi-kastély és az ausztriai Kittenberger-élménykert jelent meg kedvelt célpontként a kirándulóhelyek között. A több napra utazók leginkább a wellness-hétvégéket keresik, az egy hétre tervezők pedig inkább más országokba mennének. Külhoni úti cél esetén ugyanakkor sokan félnek attól, hogy ott rekednek - tették hozzá.

Az elemzést az MTÜ megbízásából a Lounge Group végezte a Századvég Alapítvány és a Neticle együttműködésével.

MTI

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.