Operett slágerek csendültek fel az Erzsébet téren

facebook megosztás

A Térzene Program részeként Rózsa Bernadett és Bognár Szabolcs a Philharmonik Brass Quintettel közösen szórakoztatta a kanizsai közönséget. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kezdeményezésére elindított sorozat célja, hogy minden ötezer fő feletti településen hetente egyszer megszólaljon a klasszikus zene.

A zenepavilonnál ezúttal főként operett slágereket hallhatott a kanizsai közönség, némi operával tarkítva. Rózsa Bernadett énekesnő szerint a pénteki formáció különlegesnek mondható, hiszen az öt fúvós mellett két énekes is szerepel az előadásban. 

– Három-négy napja csináljuk, hogy városokban megállunk és harminc perces műsort adunk. Nagyon élvezzük és szerintem nagyon különleges felállás ez, hogy öt fúvós és két énekes van a színpadon. Remélem, hogy a hallgatóság is így gondolja - nyilatkozta Rózsa Bernadett, a Bartók Béla Leánykar énekese, karnagya.

A TérZene programmal sok helyen lehetőségük nyílik játszani a zenészeknek és a visszajelzések alapján mindenhol örömmel fogadják ezeket az előadásokat.

– Rengeteget játszottunk panelházak között az embereknek, akik az ablakokból kikandikálva figyelték a muzsikát. Meglepetés volt számukra, örömöt láthattunk és néha még rózsaszál is lehullott az ablakból, de volt, hogy levelet kaptunk ajándékba. Csodálatos élmény volt számunkra, hiszen amúgy nem tudtunk szerepelni és játszani, pedig szeretjük csinálni. Így mégis lehetőségünk nyílt erre. Most pedig, hogy megnyíltak a terek, így itt folytatjuk a muzsikálást, úgy látom nagy örömére az embereknek - fűzte hozzá Szilágyi Lajos, a Sásdi Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője.

A kanizsai közönségnek is tetszett a pénteki produkció.

– Kellemes volt ez a zene, csak kár, hogy ez az időjárás elvitte a nézőket, hallgatókat. Valószínű, hogy többen is lettünk volna, meg hosszabb ideig szerettük volna hallgatni ezt a szép zenét - árulta el Béres János.

 A zenészek azt remélik, hogy a kezdeményezésnek köszönhetően egyre több ember ismeri meg a klasszikus zene szépségét.

H.R.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.