Passzold vissza tesó!

Passzold vissza tesó! kampánnyal ösztönzik az embereket a régi mobilkészülékek leadására a városi könyvtár dolgozói. A nemzetközi kezdeményezés célja, hogy a használt telefonok újrahasznosításával megállítsa a gorillák és a csimpánzok élőhelyének pusztítását. A programhoz - ahogy arról már korábban beszámoltunk - a Batthyány Lajos Gimnázium és a nagykanizsai Tourinform iroda is csatlakozott.

A telefonokat azért is fontos szelektálva gyűjteni, mivel az előállításához szükséges koltán ércet Afrikában bányásszák, sokszor illegálisan. Ezt a folyamatot szeretnék a Jane Goodall Intézet dolgozói megfékezni azzal, hogy ezeket a mobilokat újrahasznosítás céljából összegyűjtik. A mobilkészülékek mellett a használt elemeket is díjmentesen le lehet adni a bibliotékában.

– A Jane Goodall Intézettel együtt már a könyvtárunk is részt vesz a Passzold vissza tesó! kampányban, ami azt jelenti, hogy a régi, használt mobiltelefonokat gyűjtjük és le lehet adni itt a bibliotékában. Az egész év a rendelkezésre áll. Ha megtelik a gyűjtőedényünk, akkor a szervezettel együtt eljuttatjuk a megfelelő helyre. Sok olvasó érdeklődik, hogy miért jó ez vagy tudok-e én ezzel segíteni és azt kell, hogy mondjam, igen. Hiszen ezekben a telefonokban található anyagok nagy része újrahasznosítható – mondta el Benke Dániel könyvtáros.

G.D.

(Borítókép: Kanizsa TV)