Plastex-Kanizsa Kupa: Háromszázötven fiatal mérte össze tudását

2020. júl. 20.

Nagykanizsán rendezték az ország második idei regionális kajak-kenu versenyét. A Csónakázó-tónál tartott szombati megmérettetésen 350 sportoló indult. Az Alsó-Duna Régió Plastex-Kanizsa Kupára 12 klub nevezett és összesen 43 futamon mérték össze tudásukat a fiatal versenyzők.

– A héten volt egy szabálymódosítása az elnökségnek és ez lehetővé teszi ezeken a regionális versenyeken, hogy már a gyermek korosztálytól két számban indulhassanak a legkisebbek és ez felfelé ugyanígy megmarad, tehát a kölykök, serdülők, ifik tudnak egyesben és párosban is indulni – mondta el Kubina Ádám, az MKKSZ főtitkára.

A koronavírus-járvány ideje alatt néhány edzés online zajlott, ez azonban nem okozott nagy gondot a sportolóknak.

– Két hétre abba kellett hagynunk az edzéseket, mert akkor tetőzött a vírus, ezért otthoni, online tréningeket vezetett be az edzőnk, Skypeon hívott minket és ott adott instrukciókat. Ez az edzésforma is tetszett nekem, de jóval nehezebb volt, mint a kinti gyakorlás. Szerencsére, akiknek engedték a szülei, lejöhettek edzeni, így sokkal jobb volt, hogy a korlátozások alatt is kint tudtunk lenni a szabadban és kajakozhattunk - fogalmazott Stix Dorina, a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub versenyzője.

Akadt olyan kanizsai versenyző, aki két számban is nevezett és mindkét esetben felállhatott a dobogóra.

– Párosban a 2009/2008 korosztályban indultam, melyben harmadik helyezést értünk el. Egyesben pedig a 2009-es korosztályban neveztem és szintén harmadik lettem - mondta el Lenkovics Lotti. 

A résztvevők gyermektől, ifjúsági korosztályig nevezhettek a versenyre. A futamon vegyes, fiú és lány versenyszámok szerepeltek.

G.D.

(Borítókép: Kanizsa TV)