Remekül kosaraztak virtuális térben

facebook megosztás

A Diákolimpia Game Time egy öthetes, május 11-én rajtolt sportverseny-sorozatot takart a Magyar Diáksport Szövetség szervezésében. Az MDSZ kialakított egy internetes felületet, amin a részt venni szándékozók önállóan regisztrálhatnak, majd dolgozhatnak.

Az egész program még a járványügyi időszakból eredt, a karantén idején a mindennapos testneveléshez kapcsolódó, picit arra épülő versengés lett.

A 2005-2009-ben született magyar iskolások bármelyike nevezhetett a játékra a nyolc sportágban: asztalitenisz, atlétika, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, röplabda, torna és alapjában egy úgynevezett multi-sport megmérettetés lett. Mindegyik sportágban felkerült 3-3 videó a felületre az első héten, a további hetekben továbbiak és a végéig minden sportágban összesen 9 videót lehetett megtekinteni. Ezeken a videókon az adott sportág egy-egy neves képviselője mutatott be az adott testmozgásból végrehajtandó egyszerű, otthoni környezetben is végrehajtható „kihívásokat”. (A sportolók névsora sem volt akármilyen: Lékai Máté, Háfra Noémi – kézilabda, Dombi Rudolf – multisport, Szakmáry Gréta – röplabda, Vincze Ottó – labdarúgás, Majoros Bence – asztalitenisz, Baji Balázs – atlétika, Böczögő Dorina – torna, Studer Ágnes – kosárlabda.)

- A gyerekek dolga volt, hogy a videók megtekintése után le kell másolniuk, végre kell hajtaniuk a feladatot, levideózni és feltölteni a honlapra – ismertette a továbbiakat Jeszenői Csaba testnevelő tanár. A feltöltött videókat zsűri értékelte a leírt szempontok alapján és vagy elfogadta vagy visszautasította. Az elfogadott feladat-végrehajtásokért a három nehézségi foknak (basic, medium, pro) megfelelően 1, 2 vagy 3 pontot kaphattak a gyerekek. Az összegyűjtött pontszámok alapján alakultak ki a sportági végeredmények. A gyerekek életkortól és nemtől függetlenül 5-7 fős iskolai csapatokat alkottak sportáganként, így versenyezve egymással. A legtöbb pontot gyűjtők és a legkreatívabb videókat készítők természetesen jutalmat kaptak.

Mint az később kiderült, országosan 668 gyerek készített el legalább „1 pontnyi” videót, Zala megyéből amúgy öt csapat vett részt a vetélkedőn - a néhány egyéni versenyző mellett. Egyéni összetettben a legeredményesebb a batthyánys Kertész Noémi lett, ő a 60. helyen zárt. A zalaiak szereplésére egyébként nem lehetett panasz, hiszen a gelsei Weöres Sándor Általános Iskola tornában 10., a nagykanizsai Rozgonyi A együttese atlétikában a 14., míg a B csapata 21. lett. A rozgonyisok tornában is elkönyveltek egy 8. helyezést.


A Rozgonyi-iskola csapatának tanulói a gép előtt is remekül kosaraztak

Ami azonban igazán kiugróan sikerült, az a Rozgonyi kosárlabda formációja  (Szukovics Fruzsina, Zrinyi Viktória, Szabó Bálint, Persics Péter, Bukovics András, Tóth Álmos György, Zrinyi Dávid) által szállított helyezés, hiszen kategóriájukban harmadikként zártak.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.