Csütörtöktől újra fizetni kell a parkolásért

Holnaptól visszaáll a megszokott rend – újra fizetni kell a parkolásért. Nagykanizsa közgyűlése is elfogadta az erről szóló határozatot, egy módosítással.

A kormány veszélyhelyzetet megszüntető döntése egyben azt is jelentette, hogy országosan megszüntetik az ingyenes parkolás lehetőségét. Nagykanizsán ezt egy helyi rendelet is szabályozta, ezért az önkormányzatnak is határozni kellett. Ezek értelmében csütörtöktől ismét fizetni kell a helyekért. A kiesett időszak miatt az egész éves, teljes árú parkolóbérletet váltókat kedvezményben részesítik. Ők a jövő évben 25%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg bérletüket. A parkolójegyek megváltását illetően nem lesz változás.

– Július 2-tól, tehát a holnapi üzemkezdettől ismét fizetővé válik a belvárosi parkolók használata. Ugyanannál a harminc automatánál lehet jegyet vásárolni, illetve mobiltelefonos vásárlással jegyet váltani, mint a korábbi időben. Tehát visszaáll az eredeti rend, ami még a pandémiás időszak előtti állapot volt - hangsúlyozta Szabó István, a VIA Kanizsa Zrt. igazgatója.