Szabadtéri szakkör az Eötvös téren

Kézműves foglalkozást tartottak a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai az Eötvös téri játszótéren. A szakkörön bármilyen korosztályú gyerek részt vehetett. Kaszás Kocijančič Gizella, az intézmény igazgatója elmondta, hogy a jövőben rendeznek még ehhez hasonló programot a lurkóknak.

A kezdeményezés célja az alkotás öröme mellett az volt, hogy a fiatalok a hosszú karanténidőszak után végre ismét közösségben lehessenek és új ismerősökre, barátokra tegyenek szert.

– A gyerekeknek azon keresztül, hogy játékos formában valóban fejlesztést biztosítunk, kibontakoznak. Sokkal több, mint az, hogy milyen ügyesek. Négy kolléga jelenlétében különböző eszközöket is hozunk, természetesen azért, hogy ők örömüket leljék abban az alkotásban, amit létrehoznak - nyilatkozta Kaszás Kocijančič Gizella, a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója.

A négynapos szakkör alatt minden alkalommal más és más jellegű alkotásokat készíthettek a gyerkőcök.

– Jól érzem magam és most egy pörgőt készítek. De már csináltam egy karkötőt is - mondta el Kovács Hanka.

Az igazgatónő azt is elárulta, hogy a következő hónapokban is terveznek hasonló programokat, amelyekre várnak minden alkotni vágyó fiatalt.