Szedd magad! levendulaszüret Szepetneken

facebook megosztás

Levendula szedés és koszorúkötés volt a program szombaton Szepetneken. A Szedd magad! akció idén is várta az érdeklődőket a virágmezőre.

Nem csak gyönyörködhettek, akár szedhettek is pár csokorral az illatos gyógynövényből a látogatók. Kása Mónika és férje hét éve foglalkozik levendula termesztésével. Elsősorban a szépsége, az illata és a színe fogja meg az embereket, de a szervezetre gyakorolt nyugtató hatásáért is sokan keresik és alkalmazzák.

Nekünk a férjemmel az volt a fontos, hogy ne csak mi érezhessük a levendula jótékony hatását, de minél több emberhez el is jusson, ez volt az oka, hogy elkezdtük. Most már több éve tart a levendula Szedd magad! akciónk -  mondta el Kása Mónika őstermelő.

A levendula kedvelői a szüretet követően koszorúkötésben is kipróbálhatták magukat. A begyűjtött növényt ezen kívül számos más célra felhasználhatjuk.

– A nővérem esküvőjén négy éve minden levendulás volt és akkor nagyon megszerettük. Tudunk belőle csinálni levendulapárnákat, ezeket a nagymamám szokta varrni. Felakasztjuk őket vagy vázába rakjuk, mert nagyon szeretjük az illatát és nagyon mutatós is otthon - árulta el Lukács Anna.

A tulajdonosok azt remélik, hogy a szepetneki mező pár éven belül fotózások és polgári esküvők helyszínéül is szolgálhat a vendégeik számára.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.