Szemétügy – Feladták a harcot Letenyén

facebook megosztás

Letenyén feladták a harcot a szemetelőkkel szemben. Szeptember 1-jétől megszűnnek a szelektív hulladékgyűjtő szigetek a városban. Az önkormányzat azért döntött így, mert sokszor nem oda illő, kommunális hulladékkal, valamint építési törmelékkel telítették meg a szelektív edényeket.

A képviselő-testület - a hulladékszállítást végző nagykanizsai szolgáltatóval egyeztetve - egy hete egyhangúlag döntött a városban kialakított öt szelektív sziget végleges megszüntetéséről.

Farkas Szilárd, Letenye polgármestere a Kanizsa Televízió Híradójának elmondta: a jelenség már évek óta problémát okozott a lakóknak, a konténerek tartalma nem rendeltetésszerű használatra utaltak. A városban továbbra is lehetőség van szelektíven gyűjteni a hulladékot.

– Azzal, hogy a szelektív szigetek megszűnnek - jelen esetben mind az öt - azt gondolom a lakosság érdeke e kapcsán nem fog sérülni és nem éri hátrány, mégpedig azért nem, mert a házhoz menő zsákos hulladékgyűjtésre továbbra is lehetőség van a szolgáltatóval egyeztetett módon. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a lakosság részére a szolgáltató és/vagy az önkormányzat biztosít zsákokat. Jelen esetben sárga és a kék zsákokról van szó - mondta el Farkas Szilárd, Letenye polgármestere.

A város lakói között akadtak, akik helyeselték az önkormányzat döntését.

– Nagyon helyes. Ami ott folyik, hogy mellé rakják, a szél szétfújja. Természetesen ez így van rendben - fogalmazott egy letenyei lakos.

Volt, aki ellenezte a megszűntetését, de elismerte a környéken uralkodó rendkívüli állapotot.

– Hát igen, mert vannak olyan lakók, akik nem törődnek semmivel csak kiszórnak mindent, amit tudnak. Ez a baj - mondta Kuzma László.

A polgármester azt is elmondta, hogy a letenyei hulladékudvarban keddtől egészen szombat délig díjmentesen le lehet adni a műanyagot, illetve a PET-palackot. 

G.D.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.