Szörpversenyt hirdettek Galambokon

facebook megosztás

Szörpversenyt hirdettek szombaton a Termelői Piacon Galambokon. A vásáron bárki nevezhetett fél liter, saját készítésű gyógynövény vagy gyümölcsszörppel.

Zöldségek, méz, szezonális és kézműves termékek. Egyebek mellett ezeket kínálták az árusok a piactérre látogatóknak. A mostani hétvégén szörpversenyre is benevezhettek az érdeklődők.

Két héttel ezelőtt beszélgetett a képviselő asszony és a feleségem. Hoztak szörpöt és kóstolgatták, hogy vajon melyik lehet a finomabb. Ebből jött az ötlet, ha nem tudják eldönteni, akkor versenyeztessük meg a szörpöket és meghirdettünk egy szörpversenyt - mondta el Szabó Tamás, Galambok polgármestere.

Élvezeti értékük mellett számos felhasználási módja létezik a szörpöknek. Leggyakrabban vízzel hígítva frissítőként vagy szirupként fogyasztják az emberek, de bizonyos fajtáik gyógyító, gyulladáscsökkentő hatással is bírnak.

– Kicsit különlegesebb szörppel neveztem be a versenyre. Rózsa, csipkebogyó és hibiszkusz virág az összetevője. Én gyógynövényekkel foglalkozom, úgyhogy szeretek kísérletezni az ízekkel. Tartósítószer-mentes a szörp, nem gyümölcsszörp, de nem is az a kimondottan gyógynövényes. Kíváncsi leszek a végeredményre - árulta el Németh Anita.

A zsűribe a falu népszerűbb polgárait választották. Férfi és nő, fiatalabb és idősebb tagok vegyesen bírálták el a háztáji ivóleveket.

– Kettő szörpöt kóstoltunk eddig a zsűritagokkal, négy szempont alapján osztályozzuk: szín, íz, illat és összbenyomás. Öt-öt pontonként és összesen húsz pontszámot kaphat egy zsűrizett termék - tudtuk meg Kántor Judittól.

Az első alkalommal megrendezett szörpversenyen végül többen is megmérettették magukat a különböző készítményeikkel.

 

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.