Támogatást nyert a város egy új bölcsőde létrehozására

facebook megosztás

Az új bölcsődének a helyet a Corvin utcában található, eddig Idősek Otthona Klubhelyiségeként funkcionáló épülete fogja adni. A projekt célja 24 új bölcsődei férőhely kialakítása, valamint a bölcsődei ellátórendszer által nyújtott szolgáltatások minőségének javítása.

Tavaly a Nagykanizsa-Surd-Zalakomár Szociális társulás arról döntött, hogy bezárják a Corvin utcai idős klubbot kihasználatlansága miatt. Az épületet visszaadták az önkormányzatnak, melyre még az évben a Területi Operatív Program keretében nyújtott pályázatot.

– A Corvin utcai épületegyüttesben található egy óvoda. Korábban ez bölcsődeként funkcionált, így most ezt a kettős szerepet fogjuk megvalósítani egy TOP-os pályázat keretében így 237,5 millió forintból fog megújulni az épület - mondta el Schauta Marcell, az ÉVE önkormányzati képviselője.

Az épületben két csoportos, 24 új bölcsődei férőhely fogja várni a kicsiket.

– Nagyon szigorú előírások vannak, hogy minek kell egy bölcsődének megfelelni. A projekt keretében új bútorzatot vásárolnak további más tárgyakkal együtt.  Illetve az üzemeltetéshez szükséges informatikai, kommunikációs eszközök, továbbá az udvari és játszótéri játékok a projekt keretében fog megvalósulni - tette hozzá Czirákiné Pakulár Judit, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője.

A projektnek köszönhetően új munkahelyek is létrejönnek, valamint javítják a kisgyermekes szülők munkába állási esélyeit.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.