Tisztújító közgyűlést tartott a Takács László Irodalmi Kör

2020. júl. 15.

Tisztújító közgyűlést tartottak, majd a jövő terveiről tanácskoztak kedden a Takács László Irodalmi Kör tagjai. A kanizsai irodalmi élet szereplői ismét a Halis István Városi Könyvtárban találkoztak. 

Jelenleg 18 alkotót tömörít az irodalmi kör, amely 2007-es megalakulásakor Takács László jeles kanizsai költő és tanár nevét vette fel. A kulturális, baráti társaság tagjai minden hónapban találkoznak, ilyenkor felolvassák a legújabb alkotásokat, verseket, novellákat. A sokszor csak TALK-ként emlegetett közösség 2012-ben egyesületté alakult, hogy ezzel támogatni tudja a szerzőket munkáik megjelentetésében. 

– Segítünk egymásnak a könyv kiadatásában is, az egyesületnek van lehetősége, hogy például az önkormányzattól pályázzon pénzeket. Megbeszéljük, hogy ki az a három ember, akit abban az évben támogatunk, ha kapunk pénzt. Könyvbemutatókat tartunk egymásnak és a város részére is természetesen - árulta el M. Kovács Ildikó, a Takács László Irodalmi Kör Egyesület elnöke.

Az alkotóműhely legutóbb kedden ült össze, s elsőként tisztújítást tartottak. A vezetői feladatokat a jövőben is a Kláris Magazin által Nívódíjjal kitüntetett M. Kovács Ildikó látja el, Riersch Zoltán Krúdy-díjas költő, író a titkári, Kardos Ferenc pedig a gazdasági, pénzügyi teendőkben segíti az egyesület munkáját. Az irodalmi kör összejövetelén persze szakmai dolgokról is szóltak, hiszen Kanizsai József ez alkalommal mutatta be társainak legújabb, novellákat tartalmazó kötetét.

– Ez a karantén terméke. Sokan azt hiszik, hogy ez a mindenkori társadalmi kritika, pedig ez nagy tévedés. Ez egy görbe tükör a szakmában és a hivatásban dolgozóknak, amely egy nagyon vidám képet mutat az olvasónak. Akinek már sikerült beszereznie, azok dicsérik. A könyv ugyanis 95 %-ban megtörtént eseményeket dolgoz fel - mondta el Kanizsai József, Krúdy-díjas író, költő.

A Takács László Irodalmi Kör tagjai a jövőben pótolni szeretnék elmaradt programjaikat, így a kirándulások mellett ősszel több könyvbemutatót is terveznek.

K.V.A.