Tizenharmadszor találkoztak a dalkörök

Újra nótaszótól volt hangos tegnap a nagykanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház. Az intézményben otthont kapó MAMIK dalkör - a járványhelyzet miatt ugyan több hónapos csúszással - de ismét megtartotta dalos találkozóját.

Lázas izgalommal készültek a házigazdák a 13. dalos találkozóra, amelyet eredetileg márciusban tartottak volna. Több hónapon keresztül elmaradtak a kulturális rendezvények, így a baráti társaságok sem tudtak találkozni. Most viszont összesen 12 dalos csapat üdvözölte egymást újra.

– A helyi csoportok mind itt vannak, a Honvéd Kaszinó, a Tungsram, Palin, a vidékiek közül Lovászi, Eszteregnye, Zalakomár, a belvárosi tánckar, Kiskanizsáról az Árvácskák, tehát jól összejöttünk - mondta el Gaál Ferencné, a MAMIK Dalkör vezetője.

Az intézmény vezetése mindenben támogatja azokat a csoportokat, amelyek a házon belül működnek.

–  Ők a bölcsek asszonyai, urai. Nagyon sokat tudunk tanulni tőlük. Akár az én korosztályom, de a fiatalok mindenképp. A hagyományteremtés, a hagyomány átörökítése, a jövő nemzedékét megtanítani akár a kultúrára, a népzenére, vagy a gasztronómiára… Ők a szakavatott mamikák, papikák. Nélkülük nem élet az élet - fogalmazott Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója.

A dalkörök előadásai késő délutánig szórakoztatták a vendégeket.

V.A.

(Borítókép. Kanizsa TV)