Újra kitárult a világ a kanizsai idősotthon lakói előtt

facebook megosztás

A hosszú karanténidőszak után már kimozdulhatnak a gondozóház falai közül. Kitartásukért cserébe városnézéssel egybekötött kisvasutazással, fagyizással lepte meg az ellátottakat az intézmény vezetése.

Reggel 9-kor indult a kisvonat a Kanizsa Centrum parkolójából. Az idősek már nagyon várták a kirándulást.

– Ez az időszak nagyon nehéz volt az időseknek és a dolgozóknak egyaránt, de túléltük. Sikerült egyelőre a vírust kivédenünk, illetve sikerült megőrizni az idősek testi-lelki jó állapotát. Jutalmul kapták most ezt az utat az idősek, amiért ezt a három hónapot ilyen megértéssel, türelemmel viselték - mondta el Koller Jutka, a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény igazgatója.

Az idősotthon lakóit szállító Dottó elsőként a Csónakázó-tó felé vette az irányt, menet közben a látnivalókról, a legújabb városi fejlesztésekről és beruházásokról is tájékoztatást kaptak az utasok. Aztán a Teleki út, Eötvös tér, Fő út érintésével érkezett meg a szerelvény az Erzsébet térre. A városházánál Balogh László polgármester fogadta a kirándulókat és az intézmény munkatársait. A polgármester köszöntőjében rávilágított a generációk közötti segítségnyújtás fontosságára.

Az Erzsébet tér után Kiskanizsa felé indult a városnéző kisvasút, ahol az egyik fagyizónál megpihentek, felfrissültek az idősek és kísérőik. Az otthon lakói közül többen elmondták: az elmúlt hónapokban hozzátartozóik, szeretteik hiánya viselte meg őket legjobban.  

– Ezért hálás köszönet mindenkinek. Aki szervezte, aki felvállalta és aki velünk van. Mert ez egy újjászületés! Nem tudok mást mondani. A bezártság után egy újjászületés - fűzte hozzá Csondor Ferencné Margit.

Az egész délelőttön át tartó kirándulás után a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény lakói élményekkel gazdagon érkeztek vissza az otthonba.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.