Véget ért a kanizsai Kisinas Tábor első turnusa

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara hatodik alkalommal rendezi meg a pályaorientációt segítő programot a 6. és 7. osztályos diákok számára.

Az ötnapos tábor első csoportjához - a vírus elleni védekezés jelenlegi szabályai miatt - az elmúlt években megszokott 30 helyett 22 tanuló csatlakozhatott. A gyerekek a csoportos foglalkozások során különböző szakmák alapjaival ismerkedhettek. 

– Sok partnerünk működik közre, vállalkozások és a szakképzési centrum tagintézményei is, így az összes olyan szakmát be tudjuk nekik mutatni, amit Nagykanizsán tanulni lehet. Vendéglátás, gépipar, autószerelés, de foglalkoztunk faipari dolgokkal is. A gyerekek nagyon sok szakmát megismerhetnek a tábor során  nyilatkozta Bangó-Rodek Viktória, a ZMKIK szakképzési csoportvezetője.

Ma a gyerekek interaktív szemüvegen keresztül is gyakorolhatták a kedvenc mesterségeiket.

– Szerintem nagyon jó volt ez a tábor, sok barátot és élményt szereztem. Nekem a szakács és a fodrász szakma tetszett a legjobban - árulta el Gelencsér Hanna Laura.

Sok diáknak a pályaválasztást illetően is segítenek a táborban eltöltött napok.

– Azért jöttem ebbe a táborba, hogy rálátásom legyen a szakmákra, mivel jövőre pályát kell választanom. Nekem a legjobban a szakács és a cukrász szakma tetszett, mivel nagyon jó a kézügyességem és otthon is szeretek kézműveskedni – mondta el Hegyi Hortenzia.

A Kisinas Tábor második turnusa a jövő héten indul.