Vezetéstechnikai tréninget tartott a H-Turul Motoros Klub

Kétnapos vezetéstechnikai tréninget tartott a hétvégén a nagykanizsai H-Turul Motoros Klub. A képzésen a váratlan közlekedési szituációk kivédésére készítették fel a két keréken közlekedőket. A program szeptemberben folytatódik.

A képzést tavaly tartotta meg először a H-Turul Motoros Klub. A kezdeményezés célja, hogy még biztosabbá tegyék a motorosokat a városi és az országúti közlekedésben.

– A városi közlekedésben, mikor vészhelyzetek vannak, a motorosok nagyobb rutint szerezzenek és ügyesen kikerüljék azokat a vészhelyzeteket, amik kialakulnak, ezekre készítjük fel a motorosokat. Van két ügyes mentorunk, ők Budapestről érkeztek és ők oktatják, foglalkoznak a motorosokkal, egyenként és utána csoportosan végigmennek a pályán - mondta el Bolla Ferenc, a H-Turul Motoros Klub elnöke.

A tréningen nem csak bővítik a résztvevők tudását, hanem a már meglévő technikájukon is finomítanak.

– Ahhoz, hogy az ember a közútra ki merjen menni kicsit nagyobb biztonságra szükség van arra, hogy egy ilyen tréninget elvégezzen. Még akkor is, ha tanult motorozni. Vannak olyan dolgok, amikre egy ilyen tréningen felhívják a figyelmet és nem is gondoltunk rá, hogy mennyire fontos, hogy az ember hová néz, merre van a tekintete - fűzte hozzá Hella Ferenc református lelkész.

A Kanizsa Centrum parkolójában tartott rendezvényen 12-en vettek részt. A jelentkezők alaposan begyakorolhatták a hirtelen helyzetek kivédését a két rutinos szakemberrel. Az oktatók a képzés elején és végén is felmérik a motorosok tudását.

– A motorosokat most arra képezzük itt a mai napon, hogy a mindennapi forgalomban esetlegesen túléljenek egy balesetet, ki tudják kerülni azokat a helyzeteket, amiből esetleg baleset történhet, rutint szerezzenek és magabiztosan motorozzanak. Ezért van egy felmérőnk a képzés elején és aki azt végigcsinálja hiba nélkül, az visszakapja a két napra befizetett összeg árát - tette hozzá Vidumánszki Tibor oktató.

A program iránt nagy az érdeklődés, amit az is jól bizonyít, hogy a szeptemberi kurzusra már most a meghirdetett maximális fő jelentkezett.

H.R.