A hit, remény és szeretet egységében – Tábor Tótszerdahelyen

facebook megosztás

A hit, remény és szeretet egységében megvalósuló közösségfejlesztés bővítése céljából nyert pályázat részeként három napos képzésen vehettek részt Tótszerdahely és környékének bérmálás előtt álló fiataljai.  

Egy 2018-as pályázaton nyert jelentős összegből idén 17 diák vett részt a tótszerdahelyi plébánián tartott 3 napos programon. A központi téma a közösségépítés és közösségfejlesztés volt.  

– A hívek összetartására, egymással kapcsolatos összetartására segítsen még jobban bennünket. Hiszen az összetartó erő a híveknél, a hívő ember számára maga az Isten természetesen, de vannak speciális gyakorlatok, amire a program vezetői felhívják még a lelkipásztornak a figyelmét is – mondta el Marton István, Tótszerdahely esperes, plébánosa.

A képzésen tótszerdahelyi, molnári, semjénházi és tótszentmártoni diákok vettek részt. A csoportvezetők olyan helyzeteket teremtettek a fiataloknak, ahol maguk is megérzik az együttérzés és az emberi lét lehetőségeit.   

– Leginkább ahhoz szeretnénk őket hozzásegíteni, hogy az emberi kapcsolódásainkban harmonikusak tudjunk lenni, odafigyelők tudjunk lenni, elfogadók tudjunk lenni és szeretetben tegyük ezt. Valamint van egy másodlagos szál is ebben a történetben, hiszen egy plébánia közösségfejlesztéséről van szó, hogy ugyanez a kötődés, amit ember és ember között jó átélnünk, azt képesek legyünk megélni az ember Isten kapcsolatában – fejtette ki Rettegi Zsolt csoportvezető.

A leendő bérmálkozóknak több feladattal is készültek a szervezők, amiket örömmel teljesítettek a résztvevők. 

– Csapatépítő programok vannak. Szerintem nagyon jók és nekem nagyon tetszenek és nagyon jól összezörrenti a csapatot. Vannak komolyabb és viccesebb feladatok is –  árulta el Karakai Kíra.

Az utolsó nap végére sok tanulságot és következtetést vonhattak le a gyerekek, akik már felkészülten várják a bérmálkozásuk napját.

H.R.

Borítókép: Kanizsa TV) 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.