Államilag támogatott szakokat is hirdet a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza a pótfelvételin

Államilag támogatott szakokat is hirdet a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza az idei pótfelvételin. A leendő hallgatókat egy gólyatábort helyettesítő csapatépítő programmal fogják várni a szervezők a szemeszter kezdetén.

A korábbi évektől eltérően, idén államilag támogatott, ösztöndíjas szakokra is jelentkezhetnek a diákok a pótfelvételin. Erre a felvi.hu rendszerében van lehetőségük a tanulóknak legkésőbb augusztus 9-én éjfélig.

– Nálunk az alapképzések sorában turizmus-vendéglátásra, mérnök-informatikára, illetve vízügyi üzemeltetési szakokra lehet jelentkezni, akár államilag támogatott formában is a pótfelvételinek a keretében. Aki emelt szintű érettségi miatt még kételkedik magában vagy nem rendelkezik vele, ő felsőfokú szakképzéseink közül tud válogatni. Ezeket sajnos csak önköltséges formában tudjuk hirdetni a jelenlegi szabályozás szerint – fejtette ki Tóth-Kaszás Nikoletta, a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának igazgatója.

A szervezők - amennyiben lesz rá lehetőség - egy szabadtéri, bográcsozós délutánt fognak rendezni a felvételt nyerő hallgatóknak szeptember 6-án, melyen nem csak egymást, az oktatókat is megismerhetik.

– Arra készülünk, hogy szeptember 6-án - amikor majd a távolabbi hallgatók is már beköltöznek a kollégiumba - egy ismerkedési estet, délutánt tartunk. Ez azt a célt szolgálja, hogy személyesen is megismerjék egymást a hallgatók, kialakulhassanak a kapcsolatok, egyfajta identitás, megismerhessenek minket, az oktatókat és a felsőbb éveseket is – tette hozzá a kampuszigazgató.

Az első félév szeptember 7-én fog megkezdődni a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)