Átadták a Zalaerdő Zrt. kistolmácsi fejlesztéseit

facebook megosztás

Átadták tegnap a Zalaerdő Zrt. kistolmácsi fejlesztéseit. Az erdei- és a horgászlak a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program részeként, 32 és félmillió forintból szépült meg.  

Az erdészlak épülete eredetileg erdei munkásszálló volt, később kisegítő vadászház, de néhány éve már turisták látogatják. A korszerűtlen és előnytelen elrendezésű belső tér most már modern berendezésekkel várja az ideiglenes lakóit.

– 32 és félmillió forint támogatást kapott az erdészet a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program keretében. Megújult ez a turistaház, azt mondják, hogy nem volt túlságosan barátságos. Ha most valaki megnézi nagyon szép, nagyon modern, szinte kedve is támad azonnal eljönni ide nyaralni és egy időpontot foglalni. Nagyon bízunk benne, hogy nagyon sok embernek örömet fog okozni – fejtette ki Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos az avatón kiemelte, hogy az elmúlt tíz évben 150 turistaházat újítottak fel, 40 korszerűsítése jelenleg is zajlik, valamint 50 új kilátó is épült országszerte a Téry Ödön-program jóvoltából. Az ünnepélyes szalagvágás után az erdészlak is birtokba vehető, ahol a fejlesztéseknek köszönhetően már 8 fő is kényelmesen elfér.

– Két önálló, de egybenyitható apartmannal, kisebb baráti társaságoknak, két családnak, 8 kellemes férőhelyet kínálunk itt a kisvasúti jelenlegi végállomásnál. Azért mondom, hogy jelenlegi, mert ebben az évben a vasutat meghosszabbítjuk, egészen a település központjáig. Így a hozzánk kirándulók már kisvasutunkon a faluba is bejuthatnak – mondta el Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója.

A kisvasútfejlesztés szeptemberben indul. Szakemberek szerint ezen beruházásoknak köszönhetően Kistolmács és környéke valódi turisztikai központtá válhat.

H.R.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.