Az utánpótlásra is gondolnak a kanizsai horgászegyesületek

Szombaton tartották a Kanizsa Kölyök Kupát. A megmérettetésen idén 45 fiatal horgász vett részt.  

A kis horgászok családias hangulatban és szép környezetben láttak neki a halak gyűjtögetésének. A felnőtteknél már komoly múlttal rendelkezik a Kanizsa Kupa, a szervezők célja, hogy a fiatalok számára kiírt megmérettetés is hasonlóan sikeres legyen. 

– A név onnan ered, hogy a Kanizsa Kupa egy tradicionális felnőtt verseny, ahol az egyesületek mérik össze a tudásukat. Ezt a tradíciót, ezt a hagyományt emeltük át a gyerek versenyeztetésbe és rendeztünk nekik a Csónakázó-tavon egy megmérettetést – mondta el Szépligeti Ferenc,a Zrínyi Horgászegyesület elnöke.

A résztvevők két csoportban versenyeztek a Csónakázó-tónál.

– Az idén körülbelül negyvenöt gyerek jelentkezett. Az alsós és felsős korosztályt külön értékeljük, darabszámra megy a verseny. Minden 4-5 gyerek számlálón számolja, hogy darab halat fognak. A végén ezeket fogjuk összesíteni és értékelni – fűzte hozzá Somogyi Balázs, a Nagykanizsai Szúnyog Horgász Egyesület versenyfelelőse.

A gyerekek nem csak jól érzik magukat a programon, de sikerélményt is ad nekik egy-egy hal kifogása.

– Én fogtam ma két dévérkeszeget és már régóta szeretnék horgásztáborba jönni. Nekem nagyon megtetszett, ezért most járok – árulta el Sajni Réka Sára.

 A szervezők harmadik alkalommal tartották meg a versenyt, ami évről évre egyre népszerűbb.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)