Bicsák Miklós munkásságának 50 éves évfordulója

facebook megosztás

Bicsák Miklós gyémánt-díjas könyvkötőmester munkásságának 50 éves évfordulóját ünnepelték csütörtökön. A Könyvkötők Országos Ipartestülete Egyesület tagjai ünnepélyes keretek között adták át a Nagymester díjat. 

Bicsák Miklós 1969 óta dolgozik könyvkötő kisiparosként. A díjazott szerint a könyv szeretete, valamint a könyvkötők közötti egymás segítése, továbbképzése éltette a mesterség folytatásában. 

– Egymás gondolatait, nem tudását, szakmai megoldását korrigáltuk. Egymást javítottuk, hogy tanácsot adtunk a másiknak, biztattuk egymást. Ez akkora erősítést adott nekem a könyvkötésben és azt mondtam, hogy életem végéig folytatom. Most már ez az 50 év csak úgy elsurrant az embernek – árulta el Bicsák Miklós könyvkötőmester.

Balogh László polgármester a Kanizsa Televízió Híradójának elárulta: fél évszázad egy szakmában, amely hivatásnak is nevezhető Bicsák Miklós esetében olyan mesterségnek, ami néha a művészet határát is súrolhatja, kiválót alkotni országos rangon hatalmas dolog.

– Örömmel csatlakoztam a könyvkötő ipartestület elnökasszonyához, aki nagymesteri címet ajándékozott Bicsák Miklósnak és ennek az ünnepnek én is részese lehettem a város nevében. Azt is remélem, hogy Nagykanizsa örömére és gyarapodására ez a könyvkötészeti munkásság még sokáig tovább folytatódik –  tette hozzá Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

Bicsák Miklós elmondta: a szakma szépségei közé tartozik még, amikor egy régi, megpenészedett könyvet akár meg tud „gyógyítani”, új felöltetéssel átadni a tulajdonosainak.

G.D.

(Borítókép: Kanizsa TV)  

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.