Csalás miatt emeltek vádat egy zalai szarvasmarha-felvásárló ellen

facebook megosztás

Csalás miatt emeltek vádat egy zalai szarvasmarha-felvásárló ellen, aki nem fizette ki az átvett állatok árát és csaknem 23,5 millió forint kárt okozott 39 gazdának - közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel.    

Pirger Csaba tájékoztatása szerint az 51 éves zalatárnoki férfi 1995 óta foglalkozik egyéni vállalkozóként szarvasmarha-felvásárlással, a Vas, Zala és Somogy megyében átvett állatokat vágóhidakon értékesítette. Az állatok egy részéért azonnal, készpénzzel fizetett, egyes tenyésztőkkel azonban többnyire 30 napon belüli fizetési határidőről állapodott meg.    

A férfinak 2010 óta anyagi nehézségei voltak, hitelei törlesztőrészleteit nem tudta fizetni és jelentős adótartozást is felhalmozott. Nehézségei áthidalására 2016 végétől egyes tenyésztőktől úgy vett át szarvasmarhákat értékesítésre, hogy tudta, a vételárat nem vagy csak részben lesz képes kifizetni. A vágóhidakat üzemeltető cégektől kapott vételár jutalékkal csökkentett összegét nem adta át a tenyésztőknek, a pénzt saját megélhetésére, tartozásainak rendezésére fordította.     

A Nagykanizsai Járási Ügyészség 39 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen.

MTI

(Borítókép: Illusztráció/magyarmezogazdasag.hu)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.