Evangélikus gyerekek tábora – Jónás története

facebook megosztás

Hetedik éve rendezi meg evangélikus táborát a Nagykanizsa és Környéke Társult Evangélikus Egyházközség. Az egyhetes táborra idén 35 gyerek gyűlt össze az evangélikus gyülekezeti otthonban.

Ezen a héten a résztvevők napokra lebontva tanulhatják meg Jónás próféta történetét és életét.

– Idén azt találtuk ki a karanténból egy kis szellemességgel tovább lépve, hogy Jónás történetét vesszük, aki Isten küldetését nem teljesítve egy cethal gyomrában köt ki, tulajdonképpen karanténba kerül. Ott el lehet gondolkozni és imádkozni. Az ő történetét vesszük át öt napon keresztül – mondta Makoviczky Gyula, a Nagykanizsa és Környéke Társult Evangélikus Egyházközség evangélikus lelkésze.

A bibliai cselekményt különböző díszletjátékokon, vetélkedőkön, énekeken keresztül dolgozzák fel, mivel a táborozók között négy és tizennégy éves gyerekek is vannak.

– Azért szeretem ezt a tábort, mert egy csomó barátot lehet szerezni és nagyon jó programok vannak, szeretem a kézműveskedést és azt is, hogy kirándulunk – fejtette ki Jankovics Dalma.

A szervezők szerint - az előző évek tapasztalataihoz képest - idén a kicsik részéről még nagyobb a ragaszkodás és az igény a tábor iránt.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV) 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.