Folytatódnak a kontaktórák a NYITOK Tanulási Központban

facebook megosztás

Augusztus végén folytatódnak a kontaktórák a kanizsai NYITOK Tanulási Központban. A térítésmentes, húszórás képzésekhez magánszemélyek, valamint kis- és középvállalkozások munkatársai is csatlakozhatnak.

A Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért elnevezésű szervezet az Innovációs és Technológiai Minisztériummal közösen kínál ingyenes felnőttképzést az ország 52 oktatási központjában.

– Igazából a 16-64 év közötti korosztályt várjuk, természetesen olyanokat, akik szeretnének tanulni, a kompetenciájukat fejleszteni. Lényegében nagyon sok képzésünk van, az idegen nyelvi képzésektől, az informatikán át, az irodai szolgáltatásokig. Szinte bármilyen képzéssel tudunk szolgálni a hallgatók felé – mondta el Szilasi Gábor, a NYITOK regionális koordinátora.

A program legfőbb célja, hogy a résztvevők kiváló munkaerővé, ezáltal pedig a vállalkozások versenyképesebbé és hatékonyabbá váljanak. Ennek érdekében a szervezők iparági, informatikai és idegen nyelvi programokat is kínálnak.

– Gyakorlatilag Nagykanizsán tapasztalatunk szerint az angol nyelvet szeretnék elsajátítani. Az e-learning keretében, amely a vírushelyzetben is működött, a hallgatók nagyon szerették az Excel táblázatot, valamint olyan munkaerőpiaci kompetenciákat, amelyeket hat hét alatt otthon is kényelmesen meg tudnak tanulni. Ezek például az irodai szolgáltatások, hatékony önmenedzsment vagy akár autóipar. 40 féle otthoni tanulási tananyag van, amelyet elérhetnek a NYITOK oldalon keresztül – tette hozzá Bogdán Judit, a NYITOK tanulási tanácsadója.

A térítésmentes képzések regisztrációhoz kötöttek. Az alapszintű, húszórás nyelvi kurzusok igény esetén bővíthetők. A tanulási folyamat - a sikerrel teljesített házi vizsga után - a tanúsítvány megszerzésével zárul.

K.V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.