Fotófal várja az olvasókat a városi könyvtár előtt

Fotófal várja az olvasókat a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár előtt. A kreatív szerkezet festése ezúttal egy vicces, nyári kompozíció, ez azonban hamarosan egy őszi képre változik. Mi is készítettünk egy képet a főszereplőkről az új fotófalnál.

Az ötlet Czupi Gyulától származik, aki egy családi séta közben találkozott egy hasonló kezdeményezéssel.

– Az utóbbi időben az unokámmal járok olyan helyeken is, ahol egy jó ideig nem jártam. S egy kedves része volt ennek ez a kibújós képes fal. Ráadásul egy olyan dolgot reklámozott, amit értékesnek találtam. S akkor jutott eszembe, hogy milyen jó lenne, ha a könyvtárnak is volna egy ilyenje. Amiben kedvesség van, s viszi a könyvtár hírét is. Egyszerre szeretnénk, ha fotózkodnának előtte a használói, meg annak is örülnénk, hogy amikor ezt megosztják, akkor megtudnák az emberek, hogy hol is jártak - mondta el Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója. 

A régi könyvespolcokból készült állványra W. Kovács Ágnes varázsolta a nyári életképet.

– Örülnénk, ha kapnánk képeket az olvasóinktól vagy azoktól, akik erre járnak és fotózkodnak. A tábla elkészülte az úgy történt, hogy van egy nagyon ügyes kollégám, aki tud fém tárgyakat átalakítani, ez egyébként régi, már használaton kívüli polcdarabokból készült, tehát gyakorlatilag fémlemezek. Ő elkészítette, lefestette, lealapozta, majd én zománcfestékkel ráfestettem azt, ami most látható rajta - fogalmazott W. Kovács Ágnes. 

A bibliotéka dolgozói az info@nagykar.hu címre várják a fotófalnál készült képeket.

M-B.Gy.

(Borítókép:Kanizsa TV)