Hajléktalanok Kanizsa közterületein – A vöröskereszt segítségét nem kötelesek elfogadni

facebook megosztás

Több jelzés érkezett szerkesztőségünkhöz a hajléktalanok megnövekedett száma és a közterületen való viselkedésük miatt. A probléma a Vöröskereszt munkatársai előtt sem ismeretlen, ám szolgáltatásaik igénybevételére nem kötelezhetik az érintetteket.  

Számos olyan intézményi lehetőséget nyújt a Vöröskereszt nagykanizsai szervezete, amelyek segítik a hajléktalanokat. A szálláson kívül a mosásra, tisztálkodásra például azoknak is van lehetősége, akik nem mennek be a hajléktalanszállóba. A segítség elfogadására azonban kötelezni senkit sem lehet – hangsúlyozta Szőke Rózsa.

– Nagyon sok esetben kapunk mi is lakossági jelzést, intézményektől is, iskoláktól. Ezekben az esetekben mindig kimegyünk, megnézzük, kik vannak ott. Ismerjük általában ezeket a hajléktalan embereket. Megpróbáljuk őket arra kérni, távozzanak a helyszínről, szedjék össze a szemetet maguk után, és vegyék igénybe az intézményi szolgáltatásokat. Mégis egy minőségibb dolog bent lenni, bent aludni, mint a közterületen – nyilatkozta Szőke Rózsa, a Magyar Vöröskereszt Átmeneti Szálló és Éjjeli Menedékhely intézményvezetője.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.