Háromezer forintnyi áramot lopott – Vádat emeltek ellene

facebook megosztás

Egy büntetlen 61 éves férfi a nyolcadik(!) szomszéd pincéjéből lopott árammal működtette  hűtőszekrényét. Két hónap alatt 2824 forintot spórolt meg. Most vádat emeltek ellene.

A büntetlen előéletű 61 éves férfi 2019. októbertől novemberig összesen 28 kWh elektromos áramot vezetett át illegális elektromos hálózat kiépítésével Kerkateskánd zártkertben lévő pinceépületéhez a közeli Gosztola zártkertben lévő egyik pinceépületéből.

A férfi a nyitva lévő ajtón át jutott be az idegen ingatlan földpincéjébe, ahol az ott lévő búra nélküli falilámpa foglalatjából kiálló elektromos vezetékre soros kapcsolással rákötött egy magával vitt elektromos vezetéket, amelyet a földpince szellőzőnyílásán az épületből kivezetett. Erre a villanyvezetékre több hosszabbítót csatlakoztatott és az egymásba kapcsolt, földön szabadon elhelyezett, a toldásoknál szigeteletlen hosszabbítókkal jogtalanul elektromos áramot vezetett 8 szomszédos ingatlanon át a saját tulajdonában lévő Kerkateskándon lévő pinceépületbe, ahol rácsatlakoztatott egy elektromos hűtőszekrényt. A terhelt által jogtalanul és biztosítatlanul kiépített elektromos hálózatot a sértett pincéjének gondnoka észlelte, majd bejelentést tett a rendőrségen.

A terhelt 28 kWh villamos energia fenti időszakban történt jogtalan eltulajdonításával összesen 2824 Ft kárt okozott a sértettnek, amely az eljárás során nem térült meg.

A Lenti Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat - tájékoztatta lapunkat dr. Jánky Judit ügyész, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

(Borítókép: Illusztráció)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.