Hátrányból fordítva fölényes győzelem

(Fotó: Fenegyerekek Nagykanizsa/Facebook)

Lehet, hogy a Veszprém elleni játékuk más vetített előre, a Nagykanizsa mégis fölényesen győzött a Puskás Akadémia FC II vendégeként a labdarúgó NB III Nyugati csoportjában.

Puskás Akadémia FC II (10.) – FC Nagykanizsa (3.) 1-4 (0-0)

NB III Nyugati csoport labdarúgó-mérkőzés, 3. forduló. Felcsút, 50 néző. Vezette: Héra (Király Zs., Domján D.). G.: Magasföldi (50.), illetve Horváth B. (59.), Ekker (68.), Kovács Gy. (78.), Vass Gy. (82.)

Nagykanizsa: Horváth M. - Horváth B., Papp Sz., Major, Baráth M. - Ekker (Vass Gy., 80.), Szegleti, Szabó P., Kovács Gy., Vlasics (Kretz, 70.) – Török (Péntek, 75.). Vezetőedző: Koller Zoltán.

A felcsúti sportcentrum 4-es számú pályáján kezdhetett az FC Nagykanizsa labdarúgó együttese a harmadosztály harmadik fordulójában, Ekker Milánék a forduló előtt szintén négy ponttal álló Puskás II vendégei voltak. A vendégek nem kezdtek megilletődötten a felcsútiak fiataljai ellen és nem egyszer fejlődhettek fel 4-3-3-ra is támadásaik alkalmával. A vendéglátókat mintha jobban megviselte volna, hogy szerdai játéknapot is iktattak a versenynaptárba, mivel a kanizsaiak szögletekkel, pontrúgásokkal veszélyeztetettek, illetve mindezekből jó párszor fejesekkel is operálhattak Török Milánék.

Jó kiindulási alapról kezdődhetett tehát a második játékrész a piros-kékek számára, ehhez képest az 50. percben szabadrúgásból a Puskás szerzett vezetést: Magasföldi József csavart a rövidbe mintegy 22 méterről. Szűk 10 perccel később aztán egy kontra után nagy góllal egyenlített az FCN: Horváth Balázs bombázott a hálóba. Nem is állt le a Kanizsa és a 16-oson belül egy remek csel után Ekker Milán helyezett ballal laposan a kapuba. S ha egy üzlet beindul: a 82. percben még Vass György is beköszönt, mely el is vette a Puskás II kedvét, egyben le is zárta a találkozót.

- Taktikusan, okosan, szervezetten játszottunk és amit előzetesen elterveztünk, illetve megbeszéltünk, abból minden ült is ezúttal – értékelt a találkozó után a kanizsai vezetőedző, Koller Zoltán. - Gratulálok a játékosoknak a győzelemhez és a hozzáállásukhoz.

P.L.