Hegyikerékpáros verseny a Csónakázó-tónál

facebook megosztás

Harmadik alkalommal tartottak hegyikerékpáros versenyt a Csónakázó-tónál. A tavalyi XCO kanizsai nagydíjon már olimpiai kvalifikációhoz szükséges pontokat gyűjthettek a versenyzők, idén még rangosabb megmérettetést terveztek a szervezők, de a vírushelyzet közbeszólt. Így a vasárnapi kupán csak magyar versenyzők mérhették össze tudásukat.  

A 4100 m hosszú pályát öt részre lehet osztani, melyek tartalmaznak ugratókat, sziklakertet és egy gyökeres lejtmenetet is.

– Évről-évre fejlődtünk, idén már C1-es versenyt szerettünk volna szervezni, ami majdnem a legmagasabb besorolású versenye a Nemzetközi Kerékpáros-szövetségnek. Viszont a koronavírus közbeszólt, így egy egyszerű magyar kupát tudtunk rendezni. Ennek is örülünk, hogy létrejöhetett és tudnak a fiatal versenyzők versenyezni – nyilatkozta Csielka Márk, a III. Nagykanizsa Nagydíj XCO fő szervezője.

Idén 150 versenyző mérettette meg magát a változatos pályaszakaszokon. – Három éve készülök versenyszerűen és versenyzek is. Nagyon szeretem ezt a pályát, már az utóbbi években is versenyeztem rajta, 2018-ban és 2019-ben. Ez egy nagyon színvonalas pálya és a magyar kupa pontokba is beleszámít – árulta el Takács-Valent Márk versenyző.

A szervezők már most azon dolgoznak, hogy jövőre nemzetközi szintű versenyt tudjanak rendezni Nagykanizsán.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.