Hegyikerékpáros XCO kanizsai nagydíjat rendeznek a Csónakázó tónál

2020. aug. 5.

Idén már a harmadik alkalommal rendezik a hegyikerékpáros XCO kanizsai nagydíjat a Csónakázó tónál. A futam épített és természetes akadályokkal színesített pályán zajlik. A szervezők 200 főre számítanak az ország egész részéről.

Egy kör 4,2 kilométer és 170 méter szintemelkedés van benne. Ahhoz, hogy valaki a magyar kupában részt vegyen és pontjai bekerüljenek az összetett pontszerző tabellára, licensz kötelesnek kell lennie.

– Épített és természetes akadályokkal tarkított mountain bike olimpiai cross futam lesz, ami erdei ösvényeken zajlik. Fölfelé és lefelé egyaránt kihívás, mert fölfelé borzasztó nagy erőnlétre van szükség, lefelé pedig nagy kerékpáros kezelés és technikai tudást igényel. Körülbelül 200 nevezőre számítunk. Ez egy szűk élsportolói közeg, tehát nem egy tömegsport rendezvény, hanem kifejezetten az olimpiai sportágnak az elitje fog részt venni a futamon – fejtette ki Csielka Márk, a III. Nagykanizsa Nagydíj XCO fő szervezője.

a Kanizsa Televízó megkérdezte Parti András olimpikont - egyebek mellett - arról is, hogy a koronavírus mennyire nehezítette meg a felkészülést.

– Az idei versenyre való felkészülés máshogy alakult mindenkinek szerintem az elég hosszú kihagyás miatt, bár most már volt néhány versenyünk. Két hete lebetegedtem, így most az erőnlétemből kicsi hiányzik, ezért a hétvégén tartott országos bajnokságot kénytelen voltam kihagyni, de Nagykanizsán már indulni fogok, addigra remélem már 100 százalékos leszek – mondta el Parti András, olimpikon, a XCO Team versenyzője.

A futam dobogós helyezettjeit érem, kupa, valamint ajándék és pénzdíjjal jutalmazzák.

G.D.

(Borítókép: Kanizsa TV)