Horvát film és tambura tábor Tótszerdahelyen

facebook megosztás

Horvát nemzetiségi film és tambura tábort tartanak Tótszerdahelyen. Az ötnapos oktatáson a középiskolás diákok megismerkedhetnek a filmezés alapjaival, táncot tanulhatnak, valamint a horvát nyelv gyakorlása is előtérbe kerül. A táborban összesen 20 tanuló vesz részt. A diákok egyik fele a tamburán gyakorol, a másik fele pedig a filmezéssel ismerkedhet meg.

–  Akik tamburáznak azok gyakorolnak Tanay Marcellel, ő egyetemista Budapesten és zene tagozatos, tótszentmártoni lakos. A tábor másik része pedig a filmezéssel ismerkedik meg: hogyan kell beállítani egy kamerát, hogyan kell viselkedni a kamera előtt, hogyan készítünk felvételeket. Ebben pedig az ivanoveci, Csáktornya melletti településnek a film és fotóklubja segít - mondta el Blazsetin Bernadette, a Tótszerdahelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Karakay Kíra első alkalommal vesz részt a táborban. Ő táncot tanul.

– Egy napot megyünk Lentibe fürdeni. Egyébként filmeket, rövid videókat készítünk, táncolunk - fogalmazott  Karakay Kíra.

Kira jövőre is szeretne ellátogatni a táborba, mert szerinte színes programokat kínálnak. Akadt olyan résztvevő, aki itt ismerkedett meg a filmezés alapjaival.

– A filmezés nekem még egy nagyon új dolog, mivel most tanulok róla először. éppen ezért jöttem a táborba, mert ez érdekelt a legjobban és eddig tetszik – árulta el  Völgyi Botond. 

Az ötnapos oktatás végén a diákok pénteken egy gálaprogram keretében mutatják be tudásukat a tótszerdahelyieknek.

G.D.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.