Imatábor Garaboncon

23. alkalommal rendezik meg a Jézus Szíve Plébánia imatáborát. A három helyszínen tartott program célja a lelki problémák átbeszélése, valamint az evangélium és Jézus üzenetének átadása a fiatalok számára.  

A garabonci táborban 15 és 25 év közöttiek vesznek részt. A programok között szerepel - egyebek mellett - a papi hivatásról való párbeszéd, szentmisék, kiscsoportos beszélgetések, kirándulások, valamint különböző előadások.  

– A tábor célja egyrészt a hitéletünknek a közösségi megélése, illetve az evangéliumok alapján egy picit Jézusnak az üzenetét szeretnénk átadni a táborozóknak, valamint azt, hogy hogyan tudják átélni a hétköznapokban, továbbá, ha hazamennek a saját közösségeikben, a barátaik között, az iskolában, esetleg olyanok között, akik nem vallásosak. Egy kis segítséget szeretnénk nekik nyújtani – fejtette ki Antal Zsolt, a Jézus Szíve Plébánia imatáborának vezetője.

Az imatábor vasárnap indult, mind a három korosztály számára. Az alsósoknak Galambokon, a felsős tanulóknak Bázakerettyén van a szállásuk, a legnagyobbaknak pedig Garaboncon. Vannak olyan diákok, akik már több éve visszajárnak a Jézus Szíve Plébánia nyári programjára.  

– Szerintem egy olyan összetartó és szerető közösség alakult ki az évek során, ami már alapból visszavonz. Amellett, hogy vannak állandó emberek, akik visszajárnak, nagyon sok új emberrel is megismerkedhetünk, és a programokat is próbáljuk úgy szervezni, hogy hívogató legyen mindenki számára - mondta el  Paulik Barnabás.

A programok a korosztályhoz illő témákkal foglalkoznak. Tegnap például egy pár a családi hivatásról, elköteleződésről, a család funkciójáról tartott előadást.

G.D.

(Borítókép: Kanizsa TV)