Jelentős a torlódás a letenyei magyar-horvát határátkelőkön

facebook megosztás

Mintegy két és fél órás várakozási idő alakult ki délelőtt Letenyén, a magyar-horvát autópálya-átkelőn, de a párhuzamos közúti határátkelőn is egyórás várakozásra kell készülnie az autósoknak - tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-t.    

Takács Tivadar elmondta: az autópálya-átkelőn Horvátország irányába öt sávon engedik az autósokat, de az oda utazók kötelező regisztrációja miatt mintegy két és fél órás várakozási idővel kell számolni. A 7-es főúton lévő közúti átkelőhelyen egyórás várakozási idő alakult ki, itt ugyanis a Mura-híd áteresztőkapacitása csak egy-egy sávos forgalmat tesz lehetővé.    

A szóvivő jelezte: a turistáknak érdemes még otthon, indulás előtt kitölteniük elektronikus formában a horvát regisztrációs ívet, hogy meggyorsítsák a határon az átkelést. Lehetőség van arra is, hogy Szlovénia irányába kerüljenek a turisták.    

Arra is felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy a kialakult torlódásra tekintettel legyen elég üzemanyag a gépkocsiban, így a klímaberendezéseket a várakozás ideje alatt is működtetni tudják, illetve a nagy meleg miatt vigyenek magukkal elegendő italt is a tengerpartra igyekvők.

MTI

(Borítókép: Varga György/MTI)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.