Kardot ragadtak a kicsik a nagyok ellen a nagykanizsai vívótáborban

2020. aug. 28.

Kardot ragadtak a kicsik a nagyok ellen a nagykanizsai vívótáborban. Az egy hetes felkészítésen 22 fő vesz részt és tanulják meg a sport rejtelmeit úgy, hogy nem csak a saját korcsoportjukkal állnak szemben.

Rengeteg sikerélményt szerezhetnek a feltörekvő ifjoncok, ha oly módon kerülnek pástra, hogy a fiatalok a nagyobbakkal ütköznek. Ez a ritka felállás nem sokszor adatik meg, ugyanis legtöbbször korosztályokra bontva mérettettnek meg egymással a sportolók.  

– Vív mindenki mindenkivel. A pici a naggyal. Ilyen nem szokott előfordulni, de most ez azért van, hogy a pici megszokja - aki egy éve ismerkedik a karddal -, hogy nem nézzük a másikat és arra várunk, hogy történjen valami, mert a nagy nekimegy. Megszokja azt, hogy az élet kegyetlen és kicsi vagy, nem számít, a kard egyforma méretű. De arról szól, hogy a pici is vív a naggyal és lesz egy sikerélménye is - mondta el Kiss György edző.

Sánta Fanni már 9 éve jár vívni és nagyon szereti a táborok hangulatát, hiszen jól összekovácsolja a csapatot a közös edzés. Sokat erősítenek és készülnek a versenyszezonra, de a kisebbeket is segítik és a szórakozás sem marad el.

– Főként erősítünk, hogy a versenyszezonra legyen állóképességünk, de azért játszunk, szórakozunk a picikkel, mert nekik még kell, és természetesen vívni is szoktunk, mert ez mégis csak egy vívó tábor - fogalmazott Sánta Fanni.

Ez az egy hét nagyon jó alapot ad a kis és nagy vívóknak ahhoz, hogy felfrissülten induljanak neki a következő szezonnak, amit már izgatottan várnak a fiatalok.

H.R.

(Borítókép: Kanizsa TV)