Kendlimajor – Elkezdődött az alkotói munka

facebook megosztás

Elmaradt az ünnepélyes megnyitó, de elkezdődött az alkotói munka a 28. Ludvig Nemzetközi Művésztelepen. A 9 és félnapos programon ezúttal tizennyolc, többségében hazai művész vesz részt, a létszám ma lett teljes.

A kendlimajori szimpózium nyitott, idén is ingyenesen látogatható. A világ minden tájáról érkeztek alkotók az elmúlt években a Ludvig Nemzetközi Művésztelepre. Tavaly 13 nemzet képviseltette magát a programon, idén azonban ez a vírushelyzet miatt kettőre korlátozódott.

– Fokozatosan húzódtunk vissza, s júliusban ott álltunk, hogy tudtuk, nincs más választás, el kell döntenünk: igen vagy nem. S mi az igen mellett döntöttünk. Így elindítottuk újra a szervezést. S csak olyanokat hívunk, akik autóval tudnak jönni, csak Európából. S végül Németországból jöttek hárman, ketten Ausztriából, s jött még egy német vendégünk, aki már évek óta Magyarországon él. A többi résztvevő mind hazai művész – mondta el  Ludvig Klára, a  Ludvig Nemzetközi Művésztelep szervezője. 

A résztvevők többsége már a hétvégén megérkezett a szimpóziumra. Georg Brandner már több mint 30 éve barátja a Ludvig családnak, és a kezdetek óta részt vesz a kendlimajori művésztáborban. Az alkotók szinte mindegyikét megihlette a vírushelyzet, a Graz mellől érkező művész például egy óriásmaszkot készít majd a napokban. 

– Az ötlet onnan jött, hogy készítettem különböző maszkokat, aminek az egyik formáját láthatják rajtam. Az én véleményem, ideológiám az, hogy a művészet lehet modern, lehet olyan, hogy egyáltalán nem tetszik senkinek, lehet giccses, de egy biztos, nem fertőző és nincs benne koronavírus – fogalmazott  Georg Brandner festőművész. 

A program részeként kedden, 19 órakor Ludvig és barátai címmel nyílik kiállítás a Magyar Plakát Házban. A tárlaton Ludvig Zoltán és Ludvig Dániel munkáit, valamint a művésztelep gyűjteményének egy szeletét láthatják az érdeklődők.

M-B. Gy.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.