„Került egyet" a Mercedesszel, amíg a tulajdonosa vásárolt

Tizenöt percig furikázott az kéthelyi férfi, aki egy Keszthelyi parkolóban meg találta egy ott leállított Mercedes kulcsát.

Az 54 éves büntetlen előéletű kéthelyi férfi 2019. szeptember 21-én 12:30 óra körüli időpontban Keszthelyen, a Stop Shop bevásárlóközpont parkolójában tartózkodott, amikor a saját gépkocsija mellé leparkolt egy férfi Mercedes típusú személygépkocsijával. A sértett és házastársa a parkolást követően gyalogosan vásárolni indult, amikor a férfi észlelte, hogy a sértett zsebéből kiesett a gépkocsijának indítókulcsa, amelyet a sértett nem vett észre.

A férfi ekkor az indítókulcsot a földről felvette és hirtelen elhatározástól vezérelve úgy döntött, hogy a számára idegen gépjárművet „kipróbálja”. Amikor a sértett az egyik üzletbe bement, a terhelt a Mercedes típusú gépkocsit a kulcsával kinyitotta, elindította és kihajtott vele a parkolóból, majd a bevásárlóközponthoz közeli külső területre ment, ahonnan mintegy 15 perc után tért vissza a jogtalan használat céljával elvett járművel a bevásárlóközpont parkolójába.

Ebben az időben a sértett már kereste a parkolóban a tulajdonát képező gépkocsit, illetve annak eltűnése miatt telefonon a rendőrséget is értesítette, miközben a terhelt megállt mellette és a gépkocsi kulcsát visszaadva annyit mondott neki, hogy „csak kerültem vele egyet”.

A Keszthelyi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat - tájékoztatta lapunkat dr. Jánky Judit ügyész, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője.