„Került egyet" a Mercedesszel, amíg a tulajdonosa vásárolt

facebook megosztás

Tizenöt percig furikázott az kéthelyi férfi, aki egy Keszthelyi parkolóban meg találta egy ott leállított Mercedes kulcsát.

Az 54 éves büntetlen előéletű kéthelyi férfi 2019. szeptember 21-én 12:30 óra körüli időpontban Keszthelyen, a Stop Shop bevásárlóközpont parkolójában tartózkodott, amikor a saját gépkocsija mellé leparkolt egy férfi Mercedes típusú személygépkocsijával. A sértett és házastársa a parkolást követően gyalogosan vásárolni indult, amikor a férfi észlelte, hogy a sértett zsebéből kiesett a gépkocsijának indítókulcsa, amelyet a sértett nem vett észre.

A férfi ekkor az indítókulcsot a földről felvette és hirtelen elhatározástól vezérelve úgy döntött, hogy a számára idegen gépjárművet „kipróbálja”. Amikor a sértett az egyik üzletbe bement, a terhelt a Mercedes típusú gépkocsit a kulcsával kinyitotta, elindította és kihajtott vele a parkolóból, majd a bevásárlóközponthoz közeli külső területre ment, ahonnan mintegy 15 perc után tért vissza a jogtalan használat céljával elvett járművel a bevásárlóközpont parkolójába.

Ebben az időben a sértett már kereste a parkolóban a tulajdonát képező gépkocsit, illetve annak eltűnése miatt telefonon a rendőrséget is értesítette, miközben a terhelt megállt mellette és a gépkocsi kulcsát visszaadva annyit mondott neki, hogy „csak kerültem vele egyet”.

A Keszthelyi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat - tájékoztatta lapunkat dr. Jánky Judit ügyész, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.