Kétezer rászoruló gyermek beiskolázását támogatná az Ökumenikus Segélyszervezet

facebook megosztás

Ebben az évben kétezer rászoruló gyermek beiskolázását szeretné támogatni Iskolakezdés együtt! elnevezésű segélyakciója keretében az Ökumenikus Segélyszervezet.    

A segélyszervezet a koronavírus-járvány miatt idén az eddigiekhez képest további ezer, tehát összesen kétezer nehéz helyzetbe került gyermeket szeretne egyenként 10 ezer forint értékű, személyre szabott, minőségi tanszercsomaggal segíteni. A célkitűzés az, hogy a segítség már az első becsöngetés előtt célba érhessen, így ők is egyenlő eséllyel kezdhessék meg az idei a tanévet - közölte az MTI-vel az Ökumenikus Segélyszervezet.    

Mint a közlemény emlékeztet, a segélyakció támogatására a Tesco adománykuponos gyűjtést indított, ennek eredményeként eddig három hét alatt több mint 57 ezer kupont vásároltak az áruházakban, azaz több mint 14,3 millió forint gyűlt össze.    

"Az Ökumenikus Segélyszervezet ebben az évben is vállalja, hogy az idei célként kitűzött, kétezer gyermek iskolakezdési támogatásához szükséges összegen felül beérkező pénzadományból a szervezet országos intézményhálózatának Kapaszkodó programjaiban részt vevő mintegy 2000 diák felzárkózását támogatja egész évben, rendszeres fejlesztő foglalkozásokat szervezve számukra a szegénység okozta hátrányok leküzdéséhez" - idézi a közlemény Gáncs Kristófot, a segélyszervezet elnökigazgató-helyettesét.    

A segélyakciót támogató adománykuponok szeptember 6-ig elérhetők az ország összes Tesco áruházában. A rászoruló iskolások tanévkezdését a 1353-as adományvonalra indított hívással 250 forinttal lehet támogatni, de lehet adományozni a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon és a nagyobb postákon kihelyezett perselyeknél is - áll a közleményben.

MTI

(Borítókép: segelyszervezet.hu)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.