Kispályás labdarúgó kupával emlékeztek Pelczer Antalra Galambokon

facebook megosztás

Kispályás labdarúgó kupával emlékeztek szombaton a fiatalon elhunyt Pelczer Antalra Galambokon. Az emléktornát másodszor rendezték meg, a megmérettetésen idén 8 csapat vett részt.

Tavaly rendezték meg először a Pelczer Antal Kispályás Labdarúgó Tornát. A szervezők így szeretnének emlékezni azokra a kiemelkedő sportolókra, akik sokat tettek a galamboki közösségért és a helyi fociért.

– Emléktornánk névadója Pelczer Antal sajnos nagyon fiatalon elhunyt és az ő emlékére álmodtuk meg, hogy akkor legyen minden évben megrendezve egy ilyen emléktorna – mondta el Simon Beáta fő szervező.

Beke Roland szerint az emlékkupa a megemlékezés mellett arra is jó alkalom, hogy a rég nem látott barátok újra találkozhassanak egymással.

– Minden csapat díjazva van. Az első, második és harmadik helyezett oklevelet és kupát kap, de a legjobb játékost, s a legjobb góllövőt is díjazzuk. Ez arról szól, hogy barátok összejöjjünk, beszélgessünk, megigyunk egy sört jóízűen és olyan emberekkel találkozzunk, akikkel egy évben csak egyszer tudunk – fejtette ki Beke Roland.

Tavaly kettő, idén viszont már hét névtábla van a galamboki emlékművön, hiszen Pelczer Antal mellett azokról az elhunyt, helyi emberekről is megemlékeznek a tornával, akik sokat tettek a településért. A kupát végül a „Kisfijúk” csapata nyerte meg.

H.R.

Fotó: Horváth Zoltán

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.