Kivágják a tiszafát a Deák téren

Kivágják a tiszafát a Deák téren, erről is döntött ma a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Bizottság. A tagok összesen két napirendi pontról tárgyaltak a csütörtöki ülésen.

A tér belső sétánya is megújul, a nyomvonal kivitelezésénél azonban problémát jelent a növény, hiszen az eredeti tervek szerinti járda útjában van.

A mai ülésen Cziráknié Pakulár Judit, a városfejlesztő ügyvezetője ismertette a tervező által javasolt megoldásokat. Ezek között szerepelt, hogy módosítják a nyomvonalat - hiszen a burkolat még nem készült el, így van erre lehetőség - és az kikerüli a tiszafát vagy az eredeti terv szerint zajlik tovább az építkezés, és a növényt eltávolítják.

Az ülés némi vitát hozott, hiszen Bizzer András alpolgármester sérelmezte, hogy a problémáról nem lett időben tájékoztatva a város főépítésze, míg Fodor Csaba, a VFÜB elnöke arra világított rá, hogy nem ez az első olyan projekt az előző városvezetés regnálásának idejéből, amelyben komoly tervezési hibák vannak.

Éppen ezért arról is döntöttek a tagok, hogy a jövőben ilyen esetekben az önkormányzat kártérítést kér a tervezőtől.

A bizottság végül egyhangúlag fogadta el az előterjesztést, így az eredeti nyomvonalon zajlik tovább a munka, a fát pedig kivágják.

M-B. Gy.

(Borítókép: Kanizsa TV)