Kreatív kanizsai nyugdíjasok

Idősen is kreatívak a kanizsai nyugdíjasok. Hat amatőr alkotó munkáiból nyílt kiállítás ma délelőtt a Honvéd Kaszinóban.  

A bajcsai Rezedák Népdalkör dallamcsokrával köszöntötte a megnyitóra egybegyűlteket. Az „Én hobbim” és a „Te hobbid” címet viselő tárlaton az elmúlt évek és a karantén alatt született munkákból válogattak a kiállítók.  

– Azok az alkotók, szépkorúak, akik ma megmutatták azt a tevékenységet, amelyet szabadidejükben végeznek egyrészt egy nagyon jó példa a társaiknak, a többi nyugdíjas embernek, másrészt nekik a legfontosabb érték, hogy lekötik az idejüket és ilyen örömforrást választanak saját maguknak – mondta Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója.

A héten megtekinthető kiállításon Balogh István vesszőfonással, Domaföldi Tibor festményeivel, Domaföldi Tiborné hímzésekkel, Magura Jánosné horgolt figuráival, Tiszai Ferencné fafaragásokkal, Zsován Lajosné pedig harisnyavirágokkal mutatkozik be a nagyközönségnek. Az idősen is aktívan jelmondat pedig nem újdonság a kanizsai nyugdíjasok körében. 

– Mindenki valamit csinál, aki érez magában valami kis kreativitást, az vagy farag vagy fest, kézimunkázik, vannak, akik túráznak, sétálnak egyik-csoport a másikat látogatja. Mi mindig is aktív csapat voltunk itt Kanizsán, 37 idősügyi csoport van, szeretünk dolgozni, ténykedni – tette hozzá Karosi Lászlóné, az Idősügyi Tanács társelnöke.

A kézzel készült alkotásokkal a szépkorúak nemcsak maguknak, de családjuknak környezetüknek, a kiállítás jóvoltából pedig az érdeklődőknek is örömet szereznek. Ez pedig az alkotás fő célja – vallják a kiállítók.

K.V.A

(Borítókép: Kanizsa TV)