Levizsgáztak az alapfokú könyvtáros tanfolyam résztvevői

Levizsgáztak az alapfokú könyvtáros tanfolyam résztvevői pénteken a városi bibliotékában. Az ötnapos képzésre idén 8 fő jelentkezett.

Ötödik alkalommal szervezték meg a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár munkatársai az alapszintű kurzust. A tanfolyamra bárki jelentkezhetett. A tananyagban - egyebek mellett - a könyvtári rendszer megismerése és a keresőprogram megfelelő használata szerepelt.

– Elsősorban azokat vártuk erre a tanfolyamra, akik olyan településen dolgoznak, élnek, ahol nyugdíjba vagy szülési szabadságra ment egy kolléga. De biztosítottuk azt a lehetőséget is, hogy az is jelentkezhetett, aki kíváncsi erre a kurzusra. Így például Hosszúvölgyről ketten is vannak, akik elvégezték ezt a tanfolyamot, tehát nem csak az a személy jött el, aki könyvtáros lesz, hanem az alpolgármester asszony is szívesen vállalta ezt a feladatot. Ez nem újdonság, mert volt már olyan képzésünk, amit például egy polgármester asszony végzett el – árulta el Bognár Csilla, a Halis István Városi Könyvtár KSZR-csoportvezetője.

A résztvevőket a kanizsai könyvtár dolgozóinak támogató hozzáállása is inspirálta arra, hogy elvégezzék a kurzust.

– Önszorgalomból vágtam bele, segíteni szeretném a hosszúvölgyi könyvtáros munkáját. Nagyon jó érzéssel jövök mindig ide, nagyon kedves, jó érzés itt lenni. Nálunk, Hosszúvölgyön egy új könyvtár készült, a Halis István Városi Könyvtár segítségével, s szeretnénk, ha minél több látogatója lenne – mondta el  Pozsonyi Mária.

A vizsgát követően a tanfolyam résztvevői oklevelet kaptak, a képzést mind a nyolc jelentkező sikeresen teljesítette.

M-B.Gy.

(Borítókép: Kanizsa TV)