Lovastáborozók Tormaföldén

A lovaglás mellett sokat tanulnak a hátasok neveléséről is a lovastáborozók Tormaföldén. Idén több külföldről érkezett fiatal is részt vett a napközis programon.      

A gyakorlati oktatás mellett a táboroztatók bevezetik a fiatalokat az anatómia világába is. A szervezők szerint az alapokat el tudják sajátítani azok a gyerekek is, akik még nem ültek lovon. 

– Az intenzív lovasoktatáson kívül tanulnak elméleti részt is. Próbáljuk a gyerekeket úgy tanítani, hogy ne csak arról szóljon a tábor, hogy idejönnek, felülnek a ló hátára és hazamennek, hanem tanuljanak meg foglalkozni egy lóval, tanuljanak meg gondoskodni róluk. Tanulják meg, hogy mit eszik, hogyan eszik és például miért pont azt vagy miből mennyit – mondta Marina Janka, az Artemisz Lovasudvar lovasedzője.

Az egyhetes táborba Németországból és Angliából is érkeztek gyerkőcök, hogy a nagyszülőknél töltött nyaralásuk alatt még több élménnyel gazdagodhassanak.  

– Angliából jövök. A papám mondta, hogy lesz itt lovas tábor és úgy gondoltam, hogy szeretnék jönni. Most a papáméknál nyaralok, itt Tormaföldén – mesélte Déri Anna. 

A játékos elméleti részek jutalma természetesen a lovaglás. Mindenki a képességének megfelelő oktatást és tanácsokat kap lóra szálláskor, a rutinosabb tanoncokat pedig még tereplovaglásra is viszik az edzők.

H.R.

(Borítókép: Kanizsa TV)