Magára költötte édesanyja 8 milliós megtakarítását egy 47 éves férfi

facebook megosztás

A 47 éves férfi édesanyja 8 milliós megtakarítását csalta el, és költötte magára. Az ügyészség vádat emelt ellene.

Egy 1973-ban született csalás miatt már büntetett kaposvári férfinek tudomása volt arról, hogy édesanyjának Kincstári Takarékjegyek vannak a tulajdonában, melyeket keszthelyi lakásán, a szekrényben tartott.

A terhelt az édesanyja tudta és engedélye nélkül a Kincstári Takarékjegyeket magához vette azzal, hogy azokat saját részére kiváltja. Azért, hogy az édesanyja ne vegye észre a Kincstári Takarékjegyek hiányát a Kincstári Takarékjegyekről fénymásolatot készített és a fénymásolatokat a szekrénybe visszatette.

A Kincstári Takarékjegyek kiváltásához meghatalmazásra volt szüksége a terheltnek, ezért a saját nevére meghatalmazásokat készített. A valótlan tartalmú meghatalmazások segítségével 2018 márciusában és áprilisában a Kincstári Takarékjegyeket kiváltotta a keszthelyi, marcali, székesfehérvári, veszprémi, és a zalaegerszegi postahivatalokban.

A terhelt a 8 millió Ft névértékű Kincstári Takarékjegyért összesen 8.005.100,-Ft vett fel jogtalanul, amelyet saját megélhetésére fordított.

A Keszthelyi Járási Ügyészség csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat - tájékoztatta lapunkat dr. Pirger Csaba ügyész, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.