Ötezer forintot lopott, tetten érték

A Lenti Rendőrkapitányságra érkezett bejelentés a helyi autóbusz-állomásról 2020. július 31-én 7 órakor, hogy az egyik indulóállásban várakozó autóbuszból egy ismeretlen férfi 5 ezer forintot ellopott.

A rendelkezésre álló adatok alapján a férfi az autóbuszra a hátsó ajtón felszállt, majd a sofőr vezetőfülkében lévő táskájából 5 ezer forintot vett ki. Az autóbuszvezető tetten érte a tolvajt, aki ekkor leugrott a buszról, és elfutott. A gépkocsivezető, és a Lenti Rendőrkapitányság buszmegállóban szolgálaton kívül tartózkodó körzeti megbízotti alosztályvezetője utána indult, majd közel 10 perc futás után utolérték és elfogták az egy fa tövében elbújó tolvajt.

A rendőrök a férfit előállították, majd tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából őrizetbe vették.

A Zalaegerszegi Járásbíróság még aznap meghozott jogerős végzésében a szabálysértővel szemben 180 óra közérdekű munkát szabott ki - olvasható a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatójában.